रेड वाइन प्रोस्टट कैंसर के इलाज में भी सहायक हो सकती है। रेड वाइन में पाये जाने वाले यौगिक कैंसर सेल्स को बढ़ने से रोकते हैं और उन्हें नष्ट करते हैं।
विशेषज्ञों के अनुसार इसका कारण रेड वाइन में पाये जाने वाला पोलीफिनोल्स है। एक शोध में विशेषज्ञों ने पोलीफिनोल्स गकैलिक एसिड, टैनिक सिड, मोरीन और क्वार्सिटिन का प्रभाव जाना। ये पोलीफिनोल्स न केवल रेड वाइन बल्कि कई फलों व सब्जियों में भी पाये जाते हैं।
इसके अतिरिक्त प्रोस्टेट कैंसर में भोजन क्या भूमिका निभाता है, इसका भी अध्ययन किया गया और उनके अनुसार व्यक्ति को पशु वसा का सेवन कम करना चाहिए और मांसाहारी व्यंजनों का भी कम सेवन करना चाहिए। फलों, सब्जियों का अधिक सेवन प्रोस्टेट कैंसर की संभावना को कम करता है।
Red wine may also be helpful in treating prostate cancer. Compounds found in red wine prevent cancer cells from growing and destroy them.
According to experts, the reason for this is the polyphenols found in red wine. In a research, experts found out the effect of polyphenols glycolic acid, tannic acid, morin and quercetin. These polyphenols are found not only in red wine but also in many fruits and vegetables.
Apart from this, the role that food plays in prostate cancer was also studied and according to them, a person should reduce the intake of animal fat and also consume less non-vegetarian dishes. Higher consumption of fruits and vegetables reduces the chances of prostate cancer.